Idén Kászonba megyünk az Etnoökológiai kutatótáborral

III. etnoökológiai kutatótábor

Kászoni-medence (Székelyföld), 2014. július 22-től augusztus 7-ig

 

Az I. és a II. etnoökológiai kutatótábor (Gyimes, 2012. július, Kalotaszeg, 2013. július) után meghirdetjük a III. etnoökológiai kutatótábort, amit Kászonban, Kászonaltíz településen tartunk 2014 júliusában.

A tábor általános célja a táj és ember viszonyának kutatása természettudományi, ill. humántudományi, de elsősorban etnoökológiai megközelítésben (népi természetismeret, hagyományos ökológiai tudás és kapcsolódó témák). A tábor konkrét célja olyan kutatások végzése, amelyekből közvetlenül BSc, MSc, PhD dolgozatok/dolgozatfejezetek, illetve cikkek, tanulmányok készíthetők. Korábbi táborozók korábbi témájukat is „ismételhetik” ezen az új helyszínen. További szakmai részleteket a levél végén lévő mellékletben találtok!

A táborba 2014. július 22-én estig kell megérkezni. 23-án a tájjal és a faluval ismerkedünk, 24-én specifikus terepgyakorlatokat tartunk, 25-étől augusztus 6-ig végezzük a kutatásokat általában kutatópárokban tanárok vezetésével, segítségével. Hazautazás augusztus 7-én délelőtt. A részvételhez a táborban legalább 10 napot kell eltölteni, rövidebb időre nem lehet csatlakozni. A táborrral és jelentkezés módjával kapcsolatban Gellény Krisztát táborvezetőt keressétek, gelleny.kriszta@gmail.com.