2014.09.08. – Keszthelyi Táj és Ember Klub

Szeretettel hívunk meg minden érdeklődőt az új tanév első Keszthelyi Táj és Ember Klub alkalmára!

Előadás címe: BAKONY-BALATON GEOPARK – Jóval több, mint csupán földtani csodaország…

 

Előadó: Korbély Barnabás: a Bakony–Balaton Geopark Csoport vezetője, földtudományi szakreferens (Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság)

 

Időpont: 2014.09.08 (hétfő) 17:30 óra

Helyszín: Keszthely, Georgikon “A” épület Xiros-klub

A Keszthelyi Táj és Ember Klub 2014. szeptemberi alkalmának hivatalos plakátja

 

A geoparkok elsődleges küldetése gazdag földtani örökségünk védelme, megőrzése és bemutatása, az élettelen természeti értékek jelentőségének hangsúlyozása a helyben élő emberek és közösségek bevonásával. Ezeken a területeken számos olyan földtani, felszínalaktani értéket találunk, amelyek ritkasága, tudományos, ismeretterjesztési és oktatási jelentősége vagy pusztán szépsége egyaránt kiemelkedő, de jelentős történelmi, kulturális és ökológiai értékek is vannak.   

 

 

 

Az immár nemzetközileg is elismert Bakony–Balaton Geopark gazdag geoturisztikai kínálatával az óvodás gyermekektől az idős emberekig kívánja megszólítani a földtani folyamatok és látványos képződmények iránt érdeklődőket. A geopark irányító szervezeteként a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság nagy hangsúlyt fektet a geológiai értékek bemutatására földtani témájú látogatóhelyei, tanösvényei, vezetett túrái, geotúrái, erdei iskolai programjai révén.