2014.04.10. – a Keszthelyi Táj és Ember Klub és a Georgikon Fiatal Gazda Klub közös estje

Szeretettel hívunk meg minden érdeklődőt, a Keszthelyi Táj és Ember Klub és a Georgikon Fiatal Gazda Klub közös estjére!
Program:
Hegyi kaszálók – Biodiverzitás és hagyományos gazdálkodás című dokumentumfilm vetítése
Helyszín: Keszthely, “A” épület, Xiros
Időpont: Április 10. (csütörtök), 18:00 óra

A film után beszélgetésre kerül sor a két klub tagjai és az érdeklődők között, melynek célja, hogy tanuljunk egymástól, megismerjük egymás gondolatait, melyek révén hasznos tapasztalatokkal gazdagothatunk és segíthetjük egymás munkáját a későbbiekben is.

Georgikon Fiatal Gazda Klubról röviden:

A klub az AGRYA (Fiatal gazdák Magyarországi Szövetsége) és a szövetséghez kapcsolódó Második Hullám program (későbbiekben MH) tagjainak irányításával alakul meg a Pannon Egyetem Georgikon Karán, Keszthelyen. A klubot támogatja a Kar is. A Gazda Klub célja, hogy összehozza a Kar azon hallgatóit, akik a mezőgazdaság bármely ágazata iránt érdeklődnek. Szakmai előadásokat és gyakorlatokat szervez, akár helyi (a Karon tanuló) fiatal gazdák közreműködésével, akár az AGRYA-hoz tartozó, gyakorlati szakemberek, esetleg más, neves (valamilyen tudományágban élenjáró) előadók meghívásával. A témák lehetnek valamely ágazatokra kihegyezve, de lehetnek aktuális, fontos információkat közlő, ismertető jellegűek is. Értelemszerűen a szakmai előadások után is sor kerül a kötetlen társalgásra, véleménynyilvánításra.

A Klub hosszú távú célja az „agrárfiatalság” összefogása és szakmai segítése, az egyetemi tanulmányok során lévő szabadidő hasznos eltöltésével. A szervezők remélik, hogy az itt kialakult kapcsolatok, megszerzett szaktudás továbbvihető lesz a diplomázás utáni, tényleges gazdálkodói tevékenység végzésének időszakára is.

Ajánlott olvasmányok: Ajánlott olvasmány – Gyepgazdálkodás
                                     Ajánlott olvasmány – Gyepgazdálkodás – Plakát

Üdvözlettel,

a szervezők nevében is, Búzás Előd

Meghívó: TEK – Georgikon Fiatal Gazda Klub – 2014.04.10.